Naša priča

DESTILERIJA "ŠLJIVOVICA"

          Jedno od najpoznatijih pića je rakija, šljivovica je rakija koja se dobiva destilacijom fermentiranog koma ili soka šljive sa najmanje 25% vol. Jednokratnom destilacijom se dobiva sirova, meka rakija dok u promet kao prepečenica ide šljivovica dobivena dvostrukom destilacijom sa 40-45% vol. Osnovne operacije pri proizvodnji šljivovice su: branje plodova, pranje, usitnjavanje, fermentacija, destilacija i odležavanje rakije. Osim šljivovice postoje i razne druge rakije koje se uglavnom razlikuju samo po voću od kojeg se pripremaju. Po uzoru na naše pretke i sa željom da se ožive stari običaji, osnovana je Destilerija Šljivovica. U destileriji možete probati šljivovicu proizvedenu na tradicionalan način, naučiti o starim običajima te se okušati u proizvodnji rakije.  


Podno Kalnika smjestila se Destilerija Šljivovica, objekt koji se bavi tradicionalnom proizvodnjom rakije. Iako je objekt još mlad proizvodi koji se mogu pronaći u objektu proizvedeni su na tradicionalan način. Voćne destilate radimo pretežito od voća uzgojenog na vlastitim plantažama (šljive, višnje, jabuke, trešnje, orah, limun, kruške...). Uz sve aktivnosti koje se nude u destileriji također imate priliku uživati u svježem zraku te posebnoj prirodi Kalnika. 

DESTILERIJA ŠLJIVOVICA
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti